Jazz-cellist Ernst Reijseger, pianist Harmen Fraanje en de Senegalese zanger Mola Sylla geven een benefietconcert op zondagmiddag 22 december in gebouw ‘De Vereeniging’ aan de Oude Enghweg 19 in Hilversum.

‘The voice of Senegal’

Trio Reijseger Fraanje Sylla kreeg twee keer 5 sterren in de Volkskrant voor de cd “Down Deep” en voor het concert waarmee de cd werd gelanceerd. Het trio is vaak de grootste verrassing op de internationale festivals. Hun muziek klinkt in meerdere films van cineast Werner Herzog.
Cellist/componist Reijseger ontving onder meer een Gouden Kalf, een Edison en de Boy Edgar prijs. Harmen Fraanje is de rising star van de jonge Europese jazz generatie. Mola Sylla wordt door Werner Herzog ‘the voice of Senegal’ genoemd.

Door het wegvallen van familieleden is Mola Sylla sinds kort familie-oudste. Hij woont in Amsterdam en heeft plots de zorg geërfd over zes kinderen in Senegal. Vanuit Nederland verleent hij regelmatig financiële bijstand voor hun noodzakelijke levensonderhoud en de medische behandeling van een nichtje met een hartconditie. Het lukt Sylla niet altijd om aan deze ontstane verantwoordelijkheid te voldoen. De druk die dat op hem legt, begon Reijseger en Fraanje op te vallen. Zo ontstond hun spontane wens een benefietconcert te organiseren voor hun geliefde collega.

De opbrengst van het concert komt volledig ten goede aan de familie van Sylla in Senegal. De Hilversumse vrijmetselaarsloges stellen hiervoor belangeloos hun logegebouw beschikbaar.

Datum: 22 december 2013
Adres: Oude Enghweg 19 in Hilversum
Aanvang 15.00 uur, zaal open 14.30 uur
Entree: een gulle gift